Összeomlott a vasúti közlekedés a miskolci vonalakon, hatalmas baleset történt

Megosztás

Mezőkövesd közelében az Intercity darabokra zúzott egy személygépkocsit, a vonatközlekedés így egész délután teljesen kaotikussá vált megyénkben.

A Keleti pályaudvarról – Miskolcon át – Kassára 12:25-kor elindult Hernád-Zemplén InterCity (IC 184) ütközött egy vágányon hagyott személyautóval Mezőkövesd közelében. Személyi sérülés nem történt – számolt be róla a Mávinform.

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt – várhatóan késő estig – szünetel a forgalom mindkét vágányon Mezőkövesd és Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomások között. A Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon jelentősen, 60-90, esetenként 90-150 perccel hosszabb menetidőre kell számítani. A közlekedés átszervezése folyamatban van, a vasúttársaság pótlóbuszokat rendel.

Mezőkövesd és Mezőkeresztes-Mezőnyárád között pótlóbuszok is szállítják az utasokat. A Volánbusz Mezőkövesd és Miskolc között elfogadja a vasúti jegyeket, bérleteket a menetrend szerinti járatain. A buszok betérnek Mezőkövesd vasútállomásra is.

Forgalmi változások:

• A Füzesabony-Nyíregyháza közti személyvonatok csak Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Nyíregyháza között járnak.

A késések csökkentése érdekében:

• A Mezőkövesdről az utasok pótlóbuszról történő átszállása után jelentős – várhatóan 80-100 perces- késéssel induló Tokaj InterCity (IC 654) csak Hatvanig közlekedik. Utasai a következő Budapestre tartó vonattal utazhatnak tovább.

• A Keleti pályaudvarról – Miskolcon, Debrecenen át – a Nyugati pályaudvarra 17:25-kor induló Tokaj InterCity (IC 586) csak Hatvantól közlekedik. Az utasai a Keletiből Gyöngyösre 17:30-kor induló Mátra InterRégióval (IR 3046) utazhatnak Hatvanig.

– A Nyíregyházáról Füzesabonyba tartó, Miskolcról 13:33-kor továbbindult vonat (5147) csak Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomásig közlekedett.

A Füzesabonyból Nyíregyházára 14:34-kor indult vonat (5124) csak Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomástól közlekedett.

A miskolci fővonalon történt baleset a Nyíregyháza-Debrecen-Budapest vonal távolsági vonatainál is változásokra kell számítani:

Nyíregyháza-Debrecen-Budapest között:

A Nyíregyházáról 16:34-kor Debrecenen át a Nyugati pályaudvarra továbbinduló Tokaj InterCity (IC 566) 160 perc késéssel közlekedik.

Budapestről Debrecen-Nyíregyháza felé:

A Nyugati pályaudvarról 20:23-kor Nyíregyházára induló Nyírség InterCity (IC 628) nem IC minőségű kocsikkal közlekedik. Ha tehetjük, ezúttal hagyjuk ki a vasúti közlekedést az életünkből ezeken a vonalakon.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek